به گزارش آتیه نیوز، فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، روز چهارشنبه در نشست هماندیشی دستگاههای مرتبط با برگزاری این جشنواره و اصحاب رسانه گفت: قصه از اهمیت بالایی برخوردار است، اگر بخواهیم آن را واضحتر توضیح دهیم، همانطور که در ورزش، دوومیدانی را مادر ورزشها میدانند، قصه نیز مادر تمام فعالیتهای فرهنگی و هنری است.
فلاح با تأکید بر جایگاه قصهگویی در فرهنگ ایرانی اظهار داشت: همه ما قصههایی ساده و روان از پدربزرگها و مادربزرگها شنیدهایم که بدون پیچیدگی، تأثیر عمیقی بر ذهن و دل ما گذاشتهاند، کانون پرورش فکری بهعنوان مجموعهای که هدفش کار برای بچهها است، در مسیر تقویت این سنت ارزشمند حرکت میکند زیرا میتوان با کمترین هزینه، بیشترین تأثیرگذاری را از طریق قصهگویی داشت.
وی افزود: سیاست ما در این جشنواره به سمت عمومیسازی قصه است تا بتوانیم فرهنگ قصهگویی را در سطح جامعه گسترش دهیم، امروزه در دنیا از ظرفیت قصه برای بازاریابی و برندینگ استفاده میشود، از سال گذشته نیز قصهها را در حوزه کسبوکار به کار گرفتهایم و امروز شاهد استفاده از قصهگویی حتی در حوزه درمان هستیم.
فلاح با اشاره به ثبت ملی قصهگویی گفت: باهمکاری وزارت میراث فرهنگی، قصهگویی را بهعنوان میراث ناملموس به نام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به ثبت رسانده و در ادامه نیز با انتقال دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی به استان یزد به واسطه قدمت و تاریخ غنی این شهر، یزد را بهعنوان پایتخت قصهگویی معرفی کردیم.
رئیس جشنواره بینالمللی قصهگویی درباره بخشهای جدید جشنواره بیان کرد: اضافه شدن جایزه جهانی قصهگویی یکی از اتفاقات مهم این جشنواره از سال گذشته بوده است، هرچند در سال گذشته هیچ کشوری حائز دریافت این جایزه نشد، اما پیشبینی میشود امسال شاهد اهدای این جایزه جهانی باشیم.
وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره حدود ۳۵ هزار قصهگو شرکت کردهاند که نسبت به سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشته است، جشنواره قصهگویی ایران دومین جشنواره بزرگ قصهگویی جهان است و در حوزه بینالملل نیز شاهد رشد صددرصدی مشارکتها بودهایم.
فلاح در بخش دیگری از سخنانش افزود: برگ زرین این دوره از جشنواره حمایت از کودکان و مردم مظلوم لبنان است و در همین راستا، جایزه ویژه مقاومت به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به پوشش رسانهای جشنواره گفت: در جشنواره بیستوپنجم سال گذشته، ۸۹۰ دقیقه برنامه زنده از ۹ شبکه تلویزیونی پخش شد، امیدوارم در روزهای پایانی بهمنماه امسال نیز شاهد پخش برنامههای این جشنواره از شبکههای متعدد داخلی و خارجی باشیم و صدای فرهنگ و هنر ایرانزمین را از یزد به سراسر دنیا منعکس کنیم.
نقش کلیدی رسانهها در انعکاس دستاوردهای جشنواره بینالمللی قصهگویی
اسماعیل دهستانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد در این نشست با تأکید بر نقش مهم رسانهها در تبیین اهداف و نتایج جشنواره افزود: مهمترین مسئلهای که باید در این رویداد دنبال کنیم، دستاوردهای آن است و رسانهها میتوانند در این مسیر نقش پررنگی ایفا کنند.
وی هنر را عامل مهمی در تعالی روح انسان دانست و اظهار داشت: هنر حلقه وصل بین نسلها و جوامع است، اگر از ظرفیت هنر به درستی استفاده کنیم، هیچگاه با معضل شکاف بین نسلی مواجه نخواهیم شد، چراکه به خوبی میتوان با زبان هنر با نسل جدید ارتباط برقرار کرد و اگر این ارتباط شکل نگرفته، کمکاری از ماست.
دهستانی با اشاره به جایگاه یزد در حوزه هنر تصریح کرد: برای معرفی یزد جهانی باید به سراغ هنر برویم، یزد در ایران کهن و عصر امروز اصالتهای فرهنگی خود را حفظ کرده است، و استاد مهدی آذر یزدی، پدر قصهگویی ایران، یکی از مفاخر بزرگ این شهر است.
معاون استاندار یزد همچنین به اهمیت قصهگویی در آموزههای دینی اشاره کرد و گفت: قصهها در قرآن کریم جایگاه ویژهای دارند و همواره از آنها پند و اندرز گرفتهایم، ما به هنر قصه و قصهگویی بدهکاریم و باید این هنر اصیل را بیشتر مورد توجه قرار دهیم.
دهستانی در پایان تأکید کرد: برند یزد باید در اسناد و اقدامات راهبردی بر پایه اصالتهای فرهنگی و اجتماعی این استان شکل گیرد، مردمی بودن رویدادها، عدالتمحوری، ایجاد نشاط اجتماعی و امیدآفرینی از مهمترین محورهایی است که باید در برنامهریزی و اجرای چنین جشنوارههایی مورد توجه قرار گیرد و همچنین هر رویداد فرهنگی باید پیوست رسانهای داشته باشد تا پیام آن به درستی به جامعه منتقل شود.
جشنواره بینالمللی قصهگویی با هدف عمومیسازی و مردمیسازی فرهنگ قصهگویی، بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور، امسال از تاریخ ۲۷ تا ۳۰ بهمنماه به میزبانی یزد برگزار می شود.
نظر شما