به گزارش آتیه نیوز، سید عباس صالحی در مراسم بهره برداری از مترو کتاب شیراز، ضمن تبریک به شهروندان شیراز در خصوص وقوع اتفاقات مبارک در حوزه فرهنگی و به ویژه افتتاح طرح مترو کتاب، اظهار کرد: در حوزه کتاب نیاز بسیار زیادی داریم و باتوجه به رسانه های متعددی که ایجاد شده اند، نباید غفلت از کتاب صورت گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یکی از موضوعاتی که کمک می کند تا از کتاب غفلت نکنیم، در دسترس بودن کتاب است و دیده شود.
وی در خصوص همکاری نویسندگان شیرازی در اجرای طرح مترو کتاب شیراز، تصریح کرد: این اقدام فرهنگی خبر خوب مضاعفی است. چرا که گاهی کتاب را بدون تناسب با محیط سفارش می دهیم و ممکنه است کمتر مورد استفاده قرار گیرد.
صالحی ادامه داد: اینکه یک کتاب متناسب با فضا و محیط کتاب انتخاب شود و در دسترس قرار گیرد یک فرصت جدید فراهم می کند تا افرادی که در این محیط قرار می گیرند احساس ارتباط با کتاب را پیدا کنند.
وی با اشاره به سخنان معاون فرهنگی شهردار شیراز درباره ادامه دار بودن مسیر گردش کتاب ها، خاطر نشان کرد: این اتفاق بسیار مبارکی است و اینکه متناسب با محیط کتاب انتخاب شود و در گردش بودن آن مورد مدیریت قرار بگیرد اهمیت بسیار زیادی دارد.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ کتاب مایه تمدن و زیست بوم زندگی است و جامعه ای که کتابخوان باشد، جامعه ای است که می توان به آن امیدوار بود و جامعه ای که از کتاب فاصله بگیرد نمی شود به آن امید زیادی داشت. لذا هر تلاشی که نسبت به کتاب و کتابخوانی اتفاق بیافتد، تلاش برای ارتقا و توسعه آن کشور است.
در ادامه این مراسم محمدحسن اسدی در سخنانی اظهار کرد: خط یک مترو شهر شیراز با ۲۵ کیلومتر طول و بیش از ۲۰ ایستگاه، طرح مترو کتاب آن در پنج ایستگاه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار فارس و جمعی از مسئولین افتتاح و به بهره برداری رسید.
شهردار کلان شهر شیراز ضمن قدردانی از تلاش و زحمات ریاست و کارکنان سازمان فرهنگی شهرداری شیراز در راستای اجرای این طرح، افزود: در اجرای این طرح سفارشی از نویسندگان بومی شیراز و استان فارس استفاده شده است و مردم می توانند در ساعتی که در ایستگاه های مترو حضور دارند از این کتاب ها استفاده کنند.
بهره برداری از طرح متروکتاب در شیراز
وی ابراز امیدواری کرد: اجرای این طرح توسعه یابد و فرهنگ کتاب و کتابخوانی را نه تنها در مدرسه، دانشگاه و منازل بلکه در مترو که طول متوسط استفاده از مترو به میزان ۱۸ دقیقه است، از کتاب استفاده شود.
۲۰ هزار جلد کتاب در پنج ایستگاه مترو شیراز توزیع می شود
محمدعلی چوبینی در این مراسم اظهار کرد: در ۵ ایستگاه مترو کلان شهر شیراز به صورت رسمی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خدمات کتاب های در گردش را ارائه می دهد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز افزود: در بسیاری از شهرهای مهم دنیا طرح کتاب های در گردش مرسوم است و کلان شهر شیراز این ادعا و توفیق را دارد که به عنوان اولین شهرداری است که سفارش عنوان ۴۰ کتاب را به ۲۲ نویسندگان فرهیخته و توانمند شهر شیراز داده است که در مترو کتاب از این تعداد عنوان کتاب رونمایی می شود.
معاون فرهنگی شهردار شیراز خاطر نشان کرد: ۲۰ هزار جلد کتاب در پنج ایستگاه مترو شیراز توزیع می شود.
چوبینی در ادامه افزود: طرح جلد کتابها به صورت یکپارچه طراحی شده است و با اسکن QR کد پشت کتاب، مخاطبان میتوانند به اطلاعات کامل نویسنده و کتاب در سامانه کتاب شیراز دسترسی پیدا کنند. همچنین، امکان ثبت نظرات برای مخاطبان فراهم شده است و هر ماه، به برگزیدگان نظرات، جوایز ویژهای مانند بلیت مترو یا استفاده از اماکن تفریحی شهرداری اهدا میشود.
چوبینی اضافه کرد: سازمان فرهنگی شهرداری شیراز این افتخار را دارد که از این طرح پشتیبانی کند و در طول سال نیز این کتاب ها به صورت مرتب شارژ خواهند شد و قفسه های جانمایی شده هیچ وقت بدون کتاب نخواهند بود.
وی با اشاره به اینکه، این اقدام فرهنگی کار بسیار بزرگی برای مجموعه فرهنگی شهرداری است، از حمایت و هدایت های محمدحسن اسدی شهردار شیراز، معاونت فرهنگی و هنری سازمان، سایر فرهیختگان و سازمان حمل و نقل ریلی که میزبان این طرح است و اقدامی مشترک با سازمان فرهنگی شهرداری شیراز است، قدردانی کرد.
راهاندازی «مترو کتاب» در شیراز با همکاری انتشارات نامه پارسی
انتشارات نامه پارسی، به مدیریت فاطمه باقری، با همکاری سازمان فرهنگی شهرداری شیراز، پروژه «مترو کتاب» را در ایستگاههای مترو این شهر راهاندازی کرد.
فاطمه باقری، در این خصوص گفت: انتشارات نامه پارسی یکی از ناشران فعال در شیراز است که در زمینههای تخصصی و عمومی فعالیت میکند، در 2 سال اخیر، به طور حرفهای بر تولید کتاب برای سازمانها و ارگانها، به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر، تمرکز کردهایم.
مدیر انتشارات نامه پارسی افزود: یکی از پروژههای ما، پروژه «مترو کتاب» است که پس از یک سال مذاکره و برنامهریزی با سازمان فرهنگی شهرداری شیراز، به ثمر رسید. وی اضافه کرد: در این پروژه، 40 عنوان کتاب به صورت ویژه و تخصصی برای مترو کتاب شیراز تولید شده است که در پنج ایستگاه مترو قرار میگیرند.
باقری در خصوص ویژگیهای این کتابها بیان کرد: برای تولید این کتابها، از 30 نویسنده شاخص شیرازی بهره بردیم. صفحهآرایی کتابها توسط بهترین طراحان انجام شده و تلاش کردهایم خوانایی کتابها را برای مخاطبان افزایش دهیم. همچنین، از فونتهای مناسب و خوانا استفاده کردهایم تا مسافران مترو در حین حرکت، دچار مشکل نشوند.
وی گفت: هدف ما از اجرای این طرح، افزایش سرانه مطالعه و ایجاد فضایی فرهنگی در مترو شیراز است، امیدواریم این اقدام بتواند گامی مؤثر در جهت ارتقای سطح آگاهی و فرهنگ عمومی شهروندان باشد.
مترو کتاب، ابتکاری شایسته برای ترویج کتابخوانی
مصطفی ندیم، نویسنده دو کتاب «عروسی نارنج» و «قصه بابا بخار کن» که به موضوع فرهنگ عامه شیراز میپردازند، در دو جلسه به تفصیل درباره این آثار صحبت کرد. او در این جلسات به تاثیر مثبت طرح «مترو کتاب» در ترویج فرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و این اقدام سازمان فرهنگی را شایسته و مفید دانست.
ندیم در مورد کتابهای خود گفت: جلد اول کتاب «عروسی نارنج» به آداب و رسوم شیراز میپردازد و من در این کتاب به سراغ آدابی رفتم که در حال فراموشی هستند. جلد دوم نیز به ادبیات شفاهی و داستانهای عامیانه شیراز میپردازد که قصه معروف «بابا بخار کن» یکی از آنهاست. این داستانها در شب یلدا، چهارشنبه سوری و هنگام شکستن آجیل مشکلگشا روایت میشوند.
این نویسنده شیرازی در ادامه با اشاره به طرح «مترو کتاب» گفت: یکی از دغدغههای من و دیگر فرهیختگان فرهنگی این است که چگونه میتوانیم مردم را به کتابخوانی علاقهمند کنیم. به نظر من، طرح «مترو کتاب» که در آن کتابهای کوچک و گزیدهای در اختیار مسافران مترو قرار میگیرد، اقدامی بسیار مفید است. این کتابها به دلیل حجم کم و موضوعات جذاب، مورد استقبال مردم قرار میگیرند و میتوانند تاثیر مثبتی بر علاقهمندی آنها به کتابخوانی داشته باشند.
وی افزود: این اقدام سازمان فرهنگی بسیار شایسته و مفید است و امیدوارم که شاهد تداوم و گسترش چنین طرحهایی باشیم.
نظر شما