-
دانشگاهها، کانون اصلی تمدنسازی و ارتقای هویت ملی هستند
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تاکید بر نقش کلیدی دانشگاهها در فرآیند تمدنسازی و ارتقای هویت ملی، از تعامل میان نهادهای فرهنگی و دانشگاهی به عنوان ضرورتی اجتنابناپذیر یاد کرد.
-
گرامی داشت کریمخان زند در شیراز برگزار میشود
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی استان فارس از برگزاری بزرگداشت سالروز درگذشت کریمخان زند با حضور مدیران، پژوهشگران، اساتید و علاقهمندان به تاریخ در موزه پارس (باغ نظر) خبر داد.
-
نامزدهای نهایی نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی اعلام شدند
20 اثر برتر نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی پس از ارزیابی هیاتداوران، به عنوان نامزدهای دور نهایی این دوره معرفی شدند. برندگان نهایی در مراسم اختتامیه (دوشنبه، ششم اسفند) در برج میلاد اعلام خواهند شد.
-
فارس در سکوی نخست ارسال آثار به جشنواره بینالمللی فجر «سرو سیمین»
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس گفت: در مرحله اول جشنواره سرو سیمین، استان فارس با ارسال 854 اثر از هنرمندان صنایعدستی بیشترین آثار را به جشنواره بینالمللی فجر ارائه داده است.
-
ثبت ۴۶ اثر غیر منقول و ۵۵۵ اثر منقول فارس در فهرست آثار ملی ایران
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس از ثبت ۴۶ اثر غیر منقول و ۵۵۵ اثر منقول این استان در فهرست آثار ملی ایران خبر داد.
-
سیاست ما با تاجیکستان افزایش روابط اقتصادی، صنعتی و تجاری است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: سیاست کلی ما در مورد تاجیکستان، افزایش روابط در حوزه اقتصادی، صنعتی و تجاری است.
-
۱۰ میلیارد ریال به نقش برجسته ساسانی فارس اختصاص یافت
مدیر پایگاه جهانی منظر ساسانی فارس گفت: ۱۰ میلیارد ریال اعتبار از محل مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت به مرمت و ساماندهی نقش برجسته تنگ چوگان فارس اختصاص یافته و اجرای این پروژه، در مرحله عقد قرارداد با پیمانکار است.
-
ثبت جهانی مساجد تاریخی ۲۶ استان در شیراز بررسی شد
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی فارس گفت: شیراز میزبان نشست تخصصی بررسی پرونده ثبت جهانی مساجد ایرانی شد و ثبت مساجد تاریخی ۲۶ استان کشور در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
-
نمایشگاهها زیرساختی برای توسعه گردشگری کشور است
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در آیین تقدیر از عوامل اجرایی هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران گفت: نمایشگاه ها به عنوان زیرساخت می تواند به توسعه گردشگری کمک کند.
-
کمیته مشترک برای ساماندهی گردشگری سلامت تشکیل می شود
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با حضور در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران از تشکیل کمیته مشترک برای ساماندهی گردشگری سلامت خبر داد.
-
تپه ۴۶۰۰ ساله «کُنارصندل» جیرفت سروسامان میگیرد
بر اساس توافق میراث فرهنگی با یک شرکت معدنی، سایت آموزشی، پژوهشی از جمله موزه و رفاهی(هتل) در مجاورت تپه باستانی کُنارصندل با قدمت چهار هزار و ۶۰۰ ساله در حالی در شهرستان جیرفت ساخته میشود که عزم مدیران برای ثبت جهانی آن نیز جریان دارد.
-
ثبتنام در آزمون جامع دورههای کوتاهمدت گردشگری در تهران آغاز شد
ثبتنام در آزمون جامع هماهنگ دورههای کوتاهمدت گردشگری از امروز سه شنبه ۱۶ بهمن ماه آغاز شده است و تا ۲۵ بهمن ماه جاری ادامه خواهد داشت.
-
۳۸۰ میلیارد ریال اعتبارات نفتی به پایگاه جهانی ساسانی اختصاص یافت
مدیر پایگاه جهانی ساسانی گفت: ۳۸۰ میلیارد ریال اعتبارات مسئولیت اجتماعی نفت به منظر ساسانی فارس شامل سروستان، فیروزآباد و بیشاپور کازرون اختصاص یافت.
-
وضعیت موزه لوور وخیم است؛ درخواست محرمانه کمک مالی فوری
در نامهای محرمانه که به دست روزنامه فرانسوی لوپاریزین رسیده است مدیر موزه لوور پاریس از وضعیت وخیم این موزه خبر داد و از وزیر فرهنگ فرانسه درخواست کمک مالی فوری کرد.
-
کاوش ها در شهر زیر زمینی ابرکوه همچنان ادامه دارد
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد با بیان اینکه تحقیقات و کاوش ها در شهر زیر زمینی ابرکوه ادامه دارد، به تشریح نحوه کشف این شهر و فعالیت های انجام شده تاکنون پرداخت.
-
سعدالسلطنه، سرایی به وسعت تاریخ
بدون شک، کاروانسراهای کشورمان ایران در گذشته های دور نقش مهم و کلیدی را در حوزه تجارت برعهده داشتند، بناهایی که به عنوان محلی برای استراحت کاروان ها احداث شده بود که با گذشت قرن ها، امروزه برخی از آنها مانند کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین به یکی از پرجاذبه ترین مکان های گردشگری تبدیل شده است.
-
هفتمین نشست گروه کارشناسان ارشد گردشگری اکو در اردبیل آغاز شد
هفتمین نشست گروه کارشناسان ارشد گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی(اکو) در اردبیل آغاز شد.
-
مشارکت کمیسیون ملی یونسکو ایران در جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی
کمیسیون ملی یونسکو - ایران، مشارکت و حمایت معنوی خود را از برگزاری دومین جشنواره ملی چندرسانهای میراث فرهنگی اعلام کرد.
-
پای سخن غرفهداران نمایشگاه اقوام و عشایر ایران در اراک
عرفهداران شرکت کننده در نمایشگاه اقوام و عشایر ایرانی معتقدند، حضور در این نمایشگاه به سبب شرکت اقوام مختلف کرد، لر، فارس و بلوچ موجب همبستگی ملی میشود و آشنایی قومی و قبیلهای رونق اقتصادی را به همراه دارد.
-
شوشا پایتخت گردشگری اکو در سال ۲۰۲۶ شد
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از انتخاب شهر شوشا جمهوری آذربایجان به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در سال ۲۰۲۶ خبر داد.
-
کاروانسرای جهانی "مهر" آغوش گشوده به روی گردشگران حاشیه کویر "داورزن"
کاروانسرای تاریخی روستای "مهر" در شهرستان "داورزن" خراسان رضوی که در مسیر جاده تاریخی ابریشم و مجاورت شاهراه تهران - مشهد در حدفاصل سبزوار - شاهرود واقع شده، یکی از زیباترین کاروانسراهای بینراهی حاشیه کویر است که ثبت جهانی آن میتواند سرآغازی نویدبخش بررای بازگشت رونق گذشته به این خطه باشد.
-
ساماندهی و حفاظت از «بِیت مَشحُوت» بار دیگر در دستور کار
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شوش گفت: مطالعه، مستندنگاری، ساماندهی و حفاظت از محوطه تاریخی «بِیتِ مَشحوت» که اخیرا در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسید در دستور کار قرار گرفت.
-
افشای رازهای ملکه مصر
باستانشناسان با کاوش در یکی از شهرهای مصر باستان به اشیاء تاریخی با قدمت چندینهزار سال دست پیدا کردند که میتوانند اطلاعات بیشتری را درباره یکی از نخستین ملکههای حکمران مصر باستان در اختیار محققان قرار دهند.
-
کاوش ٧ محوطه تاریخی در مازندران
معاون میراث فرهنگی استان مازندران از کاوش هفت محوطه باستانی مازندران در نیمه نخست امسال در حالی خبر داد که به دنبال این کاوشها، یک محوطه تاریخی تعیین حریم میشود و غار «اسپهبد خورشید» نیز برای نخستینبار کاوش شده است.
-
ضرغامی: نسبت به کمبود سرویسهای بهداشتی بینراهی دغدغه داریم
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری گفت: نسبت به کمبود سرویسهای بهداشتی بین راهی دغدغه داریم از ائمه جماعات خواستم درهای مساجد و سرویسهای بهداشتی مساجد در بیرون شهرها یا مناطق گردشگری را باز بگذارند تا مردم و گردشگران از آن استفاده کنند.
-
«بابل» میزبان همایش ملی دارالمومنین شد
امام جمعه بابل گفت: برای شناساندن هویت تاریخی، دینی و علمی این شهرستان همایش ملی بابل، شهر دارالمومنین ۱۳ مهرماه جاری در این شهر برگزار می شود.
-
تلخ و شیرین بومگردیهای استان کرمانشاه
استان کرمانشاه با دارا بودن جاذبههای طبیعی و تاریخی ۵۰ بومگردی دارای مجوز دارد که از این تعداد عده اندکی فعال واقعی حوزه گردشگری هستند و خدمات با کیفیت به گردشگران ارائه میدهند اما بقیه افراد به نظر میرسد که فقط به دنبال گرفتن وام این کار بودهاند.
-
۴۰ میلیارد ریال برای توسعه بقاع متبرکه تیران و کرون هزینه شد
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تیران و کرون گفت: امسال با کمک مردم ۴۰ میلیارد ریال برای توسعه عمرانی بقاع متبرکه این شهرستان هزینه شده است.
-
قدیمیترین مدرسه تاریخی گیلان مرمت میشود
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: قدیمیترین مدرسه دخترانه گیلان که در شهر لاهیجان قرار دارد با اعتبار بالغ بر ۵ میلیارد تومان مرمت و بازسازی میشود.
-
کتاب مفاخر شهر یزد رونمایی شد
کتاب مفاخر یزد همزمان با هفته گردشگری در کمیسیون گردشگری شورای اسلامی این شهر رونمایی شد.